December er en dyr måned, med julefrokoster, juleaften og nytårsaften. Og den er dyr på mere end én måde: Pengemæssigt selvfølgelig, men ofte også på kalorier og i særdeleshed på tid.
Der er klippe-klistredage, nissevenner, julefrokoster. Der skal købes adventsgaver, pakkelegspakker, julegaver. Der skal spises juleand, konfekt, pebernødder og risengrød. Nå ja og nytårsmenuen får heller ikke for lidt.
Hvordan forbereder du dig?
December har det med at snige sig op på dig. Du sværger hvert år, at i år bliver året, hvor du starter med at købe julegaver i starten af november, men det faktum, at juletingene allerede er på hylderne inden Halloween er overstået gør dig trodsig og du undgår alt julet indtil 1. søndag i advent og så er du allerede forsinket.
Så i stedet for at sværge du vil være i god tid næste år, se på hvad du kan gøre hvis du – igen – kommer for sent ind i gamet.
- Sig nej. Det er aldrig sjovt at sige nej til hyggelige ting i december, men din tid er dyrebar, og det er heller ikke hyggeligt hvis du er stresset. Vælg de ting ud der er vigtige for dig og din familie, og hold alt andet på et minimum.
- Har du både nissevenner og pakkeleg, kan du ofte købe flere af samme ting, og dermed spare tid på at finde på.
- Når du vinder noget ikke spiseligt i pakkeleg, kan det gemmes til næste års pakkeleg.
- Lav en juledekoration eller adventskrans ud af uforgængelige materialer og brug den samme dekoration år for år.
- Uddeleger alt hvad du kan. Måske er det i december du skal afprøve indkøbsservices som Nemlig, Rema, Bilka. Så har du mere tid til julehygge og klippe-klistre-dage.
- Hav juletiden i dit budget året rundt. Regn ud hvor meget du plejer at bruge på gaver, mad, julehygge osv. og del det ud på 12 måneder. Så gør det ikke lige så ondt i pengepungen. Har du ikke tænkt på dette i år, kan du overveje en Rentefri kredit denne gang (tjek muligheder på dk), og starte budgetteringen i januar.